joi, 5 februarie 2009

" Iesim din criza si intram in cacat !!! " - Multumesc Mircea Badea

Citat din finalul emisiunii lui Mircea Badea. Dur, scarbos poate, trist, dar totusi adevarat. De fapt duritatea expresiei este exact intruchiparea maximului de revolta ce o putem manifesta impotriva tuturor celor care ne umilesc in loc sa ne protejeze, care ne mint in loc sa ne reprezinte, care ne fura in loc sa ne asigure bunastarea. Ceea ce face Mircea Badea este maximul pe care putem spera sa-l facem impotriva celor care apartin categoriei descrise mai sus. Atat, mai mult nu putem visa. Nu putem visa sa fim protejati intr-un sistem care elibereaza criminali si condamna oameni nevinovati, nu putem spera ca munca noastra si eforturile pentru a ne imbunatati viata sa fie protejate de o guvernare a carui principal scop este sa isi "imparta" banii pe care ii punem la dispozitia lor. Nu putem astepta ca cineva sa ne faca dreptate atunci cand cineva ne calca in picioare. Deoarece toti cei care ar trebui sa ne protejeze sunt parte a sistemului asta nesimtit. Si mai mult de atat si poate lucrul cel mai important: nu poate sa ma convinga nimeni si nu putem sa visam ca o sa apara un om, sau chiar o echipa care sa schimbe radical sistemul. Nimeni, nici un om gen OBAMA, nici Tatucul Basescu. pentru ca: nu poti intra in haita de lupi nici daca esti iepure, nici daca esti urs, nici leul, nici tigru, nici orice altceva decat daca esti lup. Si chiar daca s-ar putea, prin forta sau smechereste, nu intri nepatat sau neaccidentat grav. Iar mai apoi odata intrat, si odata inceput procesul de reforma, cineva, chiar de la cel mai inalt nivel, elibereaza un Gorbunov, care nu are nimic de pierdut, si te ingreuneaza cu niscaiva plumb, ajutandu-te sa fii inconjurat de flori si sa te misti numai la hopuri.
Stateam si ma gandeam ca cearta aceasta si rivalitatea, simulata pe alocuri, intre cei care ne guverneaza este cea careia ii putem multumi pentru ca ne arata putin din adevarata fata a sistemului. Jeg, minciuna, nesimtire. Asa ca nu putem face altceva decat sa speram ca Mircea Badea si poate altii multi ca el vor urla cat vor putea, neplictisindu-se sau neobosind sa stie ca nu-i aude nimeni. pentru ca atata timp cat un singur om, va mege la vot si il va vota pe unul dintre cei care ni se prezinta, suntem cu totii redusi la "nimeni" sau "nimic" de catre cel care a castigat. Desigur dreptul la vot, e un drept pe care trebuie sa-l exercitam in conditiile societatii actuale doar pentru a alege raul cel mai mic intre toate relele care ne sunt prezentate. Si sa speram ca mai apoi sa nu se alieze intre ele...

2 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Prea mult pesimism pentru cineva atat de tanar! Nu este totul pierdut, dar depinde de voi!

Vlad Florea spunea...

@ Ruxandra - Georgeta Lungu:
De cand a inceput sa-mi pese cu adevarat de lumea in care ma invart aud acelasi lucru: " Depinde de voi!" In parte e adevarat. problema e ca atunci candse ivesc probleme, cand esti umilit de institutiile statului, cand aproape implori sa primesti ce ti se cuvine, iti dai seama ca indifernet de performante, caracter nu depinde deloc de tine. Depinde de o singura caracteristica pe care trebuie sa o ai.: Nesimtirea! Pesimismul meu este alimentat de realitate, in majoritatea timpului numindu-se Realism! Dar multumesc de incurajare! Astept cu interes parerile tale pe viitor.