luni, 6 aprilie 2009

Cum ne va lua dracu' pe toti !!!

Deschid televizorul: veste proasta!
Deschid ziarul: veste proasta!
Deschid radioul: veste proasta!
Imi e frica sa mai bag si fierul de calcat in priza, ca nu cumva sa-mi dea o veste proasta !



Daca guvernarea Isarescu sa ramas in istorie ca fiind guvernarea "Ordonanta de urgenta", gurvernarea Boc- Basescu va ramane in istorie ca find Guvernarea vestilor proaste.
Legi aiuritoare, neconstitutionale, blocare a locurilor de munca, stimularea companiilor care aleg solutia somajului tehnic, impozit forfetar, cresterea taxelor, in conditiile in care peste tot in lume se cauta solutii de stimulare economica.
Impozit forfetar si scoaterea posibilitatii de deducere a cheltuielilor cu masinile de serviciu, doua masuri menite sa distruga afacerile care oricum abia supravietuiesc pe timp de criza. Sincer stateam si ma gandeam ca sunt tampiti. Daca atunci cand a fost introdusa cota unica, scopul principar a fost sa introduca in legalitate parte a economiei subterane ce sufoca Romania, masura impozitului forfetar va face exact opusul. Adica guvernarea Boc ne intoarce in urma cu cel putin 5 ani. Parca sunt tampiti. Oricat ma chinui, nu gasesc macar un motiv pentru care s-a luat aceasta masura. Vor fi incasari mai mici de catre stat. Coruptia in cadrul organelor de control va creste. Multe afaceri vor falimenta. Vor fi mai multi someri.
Nu imi vine in cap decat una din expresiile preferate a lui Marin Preda: "'ti-ai dracu' sa fiti!"
Din pacate ne va lua cu siguranta pe noi dracu', sau daca vom scapa probabil ca vom fi mult prea tavaliti, umiliti, infometati, scosi din minti pentru a mai putea spera la mai bine. Ma uit cu dezgust cum presedintele Romaniei alege sa-si spele rufele slinoase in cadrul unei conferinte de presa dupa o intalnire UE-SUA. Cum parca e semianalfabet si vorbeste numai ca sa se auda. Ma uit ca in cazul Becali, ne sunt prezentate metode de actiune pe care ne bateam cu pumnu' inpiept si le-am abolit. Nu, e exact ca si cum ai fi saltat ca ai strigat jos Basescu, m..e Boc sau ca ai ascultat pe ascuns Sinteza Zilei. Suntem un popor caruia i-a fost aratata democratia, dar am ales sa fim condusi de comunisti. Ca nu avem ce face in fata umilintelor la care suntem supusi poate ca nu este numai vina noastra. Dar daca le mai dam voie sa ne batjocoreasca, sa ne supuna si mai mult nu vom avea nic o scuza. Daca EBA va iesi parlamentar european mi-as dori enorm sa ma mut in alta tara. Daca ne va reprezenta in Parlamentul European o persoana care a facut NIMIC, care candideaza doar pentru a-si satisface un capriciu, desi e clar ca nu prea are treaba cu postura de europarlamentar, nu pot s anu-mi amintesc de Intaia savanta a tari, Ceuaseasca. Asta e blestemul nostru: Blestemul Elenei asupra Romaniei.

Niciun comentariu: